De Laet over problemen bij Antwerp: Dat kan niet de bedoeling zijn

De Laet over problemen bij Antwerp: "Dat kan niet de bedoeling zijn"

08-11-2019 10:30
2

Ritchie De Laet is de afgelopen weken opnieuw basispion bij Antwerp. Simen Juklerød zit even in de wachtkamer. De Laet hoopt dat zijn Antwerp het tij kan keren tegen Club Brugge na de bittere nederlaag op Moeskroen (3-1)

Het gaat al een tijdje minder met Antwerp, weet ook De Laet. “Het is moeilijk te plaatsen", vertelt hij in Gazet Van Antwerpen. "Bij de minste tegenslag slaan de zenuwen toe en kunnen we geen bal meer bijhouden. Zelfs thuis tegen Kortrijk overkwam het ons toen het 3-1 werd. In Genk hadden we áltijd moeten winnen. Het kan niet de bedoeling zijn dat je op verplaatsing vier à vijf goals moet maken om de punten mee naar huis te nemen."

Er wordt Antwerp nu vaak een gebrek aan inzet verweten. "Er zitten nu grote namen in de kern die voetballend beter zijn dan twee jaar geleden, maar van de elf basisspelers van toen waren er minstens acht die er hun hoofd wilden voorleggen. Corryn was zeker zo iemand, Yatabaré ook. Net als Arslanagic, Bolat en Haroun die hier nog steeds zitten."

De recente nederlagen zijn misschien wel een zegen, volgens De Laet. "Ik denk dat iedereen nu wel beseft dat het op talent alleen niet zal lukken. Zoals we in de eerste helft tegen Genk voetbalden, moet het íédere week. Onze loopkilometers in de Luminus Arena waren daar het ultieme bewijs van. Die lagen beduidend hoger dan in de andere duels."