De Pro League wacht rapporten af om in te grijpen na Ilaimaharitra-zaak

De Pro League wacht rapporten af om in te grijpen na Ilaimaharitra-zaak

04-11-2019 15:11
3

Tijdens KV Mechelen – Sporting Charleroi was een incident tussen een thuisfan en Charleroi-speler Marco Ilaimaharitra. Volgens de spelers was er sprake van racisme. De Pro League keurt alvast elke vorm van racisme af, maar grijpt voorlopig nog niet in.

Een vrouwelijke fan had het na de mathc op Ilaimaharitra gemunt. Ze herhaalde een paar keer een beweging met haar hand. De ene zag er wegwerpgebaar in, de ander de Hitlergroet. Hoe dan ook Ilaimaharitra was er niet van gediend en liet dat aan de scheidsrechter weten. Volgens de spelers was er sprake van racisme.

KV Mechelen reageerde ondertussen al de zaak. Het keurt elke vorm van racisme af, maar het wacht op de verslagen van de scheidsrechter en de match delegate om nog verdere stappen te ondernemen. Ook de Pro League laat nu weten hetzelfde te doen.

De Pro League stelt ook nog dat: 'Racisme heeft geen plaats in onze stadions. De strijd tegen discriminerende spreekkoren is de verantwoordelijkheid van iedereen; supporters, Pro League, clubs, KBVB en alle bevoegde instanties.'