Cercle Brugge haalt uit naar Club Brugge-voorzitter Verhaeghe en Beneliga-plannen

Cercle Brugge haalt uit naar Club Brugge-voorzitter Verhaeghe en Beneliga-plannen

31-10-2019 09:31
37

Bart Verhaeghe kondigde vorige week aan dat de gesprekken over een Beneliga op volle toeren draaien. De voorzitter van Club Brugge krijgt echter serieuze tegenkanting van Marc Vanmaele, de CEO van buur Cercle Brugge.

Zo is Vanmaele niet mals voor zijn collega van Club Brugge. "Waar wij het om te beginnen enorm lastig mee hebben, is de dubbele agenda waarmee er in de profliga opnieuw gewerkt wordt", valt de Cercle-CEO met de deur in huis in Sport/Voetbalmagazine.

"Enerzijds wordt ons op een bepaalde vergadering gezegd: 'Kijk, dat is de nieuwe competitieformat voor de Pro League voor de komende jaren.' En één week later moeten we horen dat de G5 aan het vergaderen zijn voor een Beneliga."

Geen Beneliga, wél 18 clubs in 1A
Bij Cercle Brugge zijn dan ook tegen een Beneliga. "Wij zijn absoluut niet voor. Je ondergraaft heel je eigen competitie en heel het Europese systeem. Dan zou je in België met de zestien andere profploegen in een soort tweede klasse zitten. Ik denk dat 24 profclubs in België niet langer houdbaar is."

Vanmaele komt meteen met een alternatief op de proppen. "Je moet gaan naar 18 professionele ploegen, maximaal 20, en daar moet je dan een mooi, evenwichtig competitieformat van maken."