Vercauteren zoekt antwoord op blessuregolf: We moeten onszelf in vraag stellen

Vercauteren zoekt antwoord op blessuregolf: "We moeten onszelf in vraag stellen"

30-10-2019 12:45
8

RSC Anderlecht wordt geteisterd door een enorme blessuregolf. Zo kan Frank Vercauteren tegen KAA Gent geen beroep doen op Vincent Kompany, Philippe Sandler, Nacer Chadli, Zakariya Bakkali, Landry Dimata, Samir Nasri, Emmanuel Sowah, Andy Najar en Pieter Gerkens. Daar kwam woensdag ook nog Adrien Trebel bij.

Trebel heeft een blessure aan de knie opgelopen. Hij moet deze woensdag zelfs nog onder het mes. Opnieuw puzzelen dus voor Vercauteren, die Trebel onder zijn prille bewind net heropgewaardeerd had. Hoe dan ook moeten de vele geblesseerden frustrerend zijn voor Vercauteren. Dat de medische staf dan met de vinger gewezen wordt, is ergens logisch. Vercauteren weigert dat echter te doen.

"Het is niet hun schuld", stelt Vercauteren in gesprek met Het Laatste Nieuws. "Dat zou te makkelijk zijn. Verschillende departementen zijn verantwoordelijk. We moeten onszelf wel in vraag stellen. Dat doen we ook. Zo kunnen we onszelf op termijn alleen maar verbeteren." Al die blessures doen extra pijn in deze herfsperiode, aangezien de kalender behoorlijk goed gevuld zit. Zo neemt Anderlecht het donderdag op tegen Gent en wacht er zondag alweer een thuismatch tegen Cercle Brugge.