Larin (Zulte Waregem) testte ooit bij Club Brugge: Hij maakte meteen indruk

Larin (Zulte Waregem) testte ooit bij Club Brugge: "Hij maakte meteen indruk"

30-10-2019 08:00
5

Woensdagavond gaat Club Brugge op bezoek bij Zulte Waregem. Aan de Gaverbeek dromen ze van Play-Off 1, mede door de goede prestaties van Cyle Larin. De Canadees speelde zelfs ei zo na voor Club Brugge.

Henk Mariman, voormalig hoofd van de Club Academy, zag Larin aan het werk in de Canadese Sigma Academy. "Cyle maakte daar meteen indruk op mij met zijn imposante verschijning", aldus Mariman, momenteel academy manager bij OH Leuven, in Het Laatste Nieuws.

Mariman gaf elke zomer training op de voetbalacademie. "Al moest ik me toch vaak boos maken op hem. Cyle was zó sterk dat hij elke match minstens acht kansen kreeg. Hij was daardoor nonchalant en scoorde er maar drie, terwijl dat er zes moesten zijn."

Hoog niveau
In 2014 kwam Larin zelfs op proef bij de U21 van Club Brugge. "Hij kwam daar bij Philippe Clement terecht. Alleen lag het niveau hier veel hoger dan Cyle gewend was in Canada. Hij moest eerst nog wat stappen zetten."

Na lang beraad besliste Club Brugge om Larin toch niet vast te leggen. "Er is toen over gedebatteerd om hem te houden, maar als je bij Club iemand van 18 haalt, moet hij meteen inzetbaar zijn", was het besluit toen. Nu mag Larin tijdens Zulte Waregem-Club Brugge het ongelijk van Blauw-Zwart bewijzen.