Martinez kan lof niet op over Rode Duivel: Had ik bijna nog nooit gezien

Martinez kan lof niet op over Rode Duivel: "Had ik bijna nog nooit gezien"

28-10-2019 19:15
6

Heel wat Rode Duivels kwamen afgelopen weekend weer in actie. Zo ook Kevin De Bruyne, die voor een assist zorgde bij Man City. Roberto Martinez zag dat ook en kon de lof niet op over onze landgenoot.

In het programma 'Goals on Sunday' bij Sky Sports was de Spanjaard bijzonder lovend over De Bruyne. "Het is moeilijk een correcte omschrijving van zijn talent te geven", klonk het.

"Ik had nog nooit gewerkt met een spelmaker die kan spelen op een sneller tempo dan de match zelf. Normaal remt zo'n spelmaker het tempo af omdat hij enkele seconden moet nadenken over de pass. Maar De Bruyne ziet deze passes sneller dan alle toeschouwers ze zien. Er is geen andere speler ter wereld die over dezelfde precisie en snelheid van uitvoering beschikt", was Martinez lovend.

Daar stopte het niet. "Kevin is een unieke speler en is technisch erg getalenteerd. Maar wat hem pas echt onderscheidt, is dat hij die techniek combineert met heel wat fysiek vermogen. Dat had ik bijna nog nooit gezien", aldus Martinez.