Dringend pleidooi voor BeNeLiga: Die kan er niet snel genoeg komen

Dringend pleidooi voor BeNeLiga: "Die kan er niet snel genoeg komen"

28-10-2019 12:41
26

De afgelopen week werd de komst van een eventuele BeNeLiga weer een thema in de Lage Landen. Jacques Sys, hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine, is een absolute voorstander van een gezamenlijke competitie.

"Er wordt al sinds 1995 over de Beneliga gepraat, 24 jaar geleden dus. Maar steeds weer werden die plannen opgeborgen. Ik vind dat zo'n BeNeLiga er niet snel genoeg kan komen. Het zal een verrijking zijn voor het voetbal', pleit Sys op de website van zijn magazine.

Sys stelt zich echter wel vragen bij de indeling, zoals die nu op tafel ligt. "Ik begrijp niet waarom het de bedoeling is om dat kampioenschap te organiseren met tien Nederlandse clubs en acht Belgische. Waarom neem je van ieder land geen negen clubs? Om de Nederlanders goed te stemmen?"

Volgens Sys blijft de BeNeLiga desondanks een goed idee. "In ieder geval verdubbel je in zo'n competitie het aantal topwedstrijden en verhoog je ook het niveau. Met dat gevaar dat je als Belgisch club geen ticket voor de Champions League pakt want het is niet onmogelijk dat Nederlandse clubs de eerste twee plaatsen bezetten. Maar een interessante formule is het wel", besluit Sys.