Vandenhaute bevestigt berichten over overname: Roda JC is een leuke club

Vandenhaute bevestigt berichten over overname: "Roda JC is een leuke club"

27-10-2019 22:01 Laatste update: 28-10-2019 10:25
2

Wouter Vandenhaute zou binnenkort wel eens een extra speeltje kunnen hebben. Het financieel noodlijdende Roda JC wordt mogelijk nog gered door onze landgenoot. De Limburger meldt zondagavond dat de 58-jarige Vandenhaute in beeld is als potentiële investeerder.

Vandenhaute maakte als mede-oprichter van het productiehuis Woestijnvis – verantwoordelijk voor tv-hits als Wie Is De Mol en De Slimste Mens – furore in de Belgische mediawereld. Volgens De Limburger heeft de 57-jarige Gentenaar al 'verkennende gesprekken' gevoerd in Kerkrade.

Ook De Tijd maakt gewag van contacten tussen Vandenhaute en Roda JC. Een akkoord tussen beide partijen lijkt echter nog niet in de lucht te hangen. De mediatycoon zou eerst via een 'boekenonderzoek' inzicht willen krijgen in de huidige financiële situatie van Roda JC, voordat hij een beslissing neemt.

Het water staat Roda JC ondertussen aan de lippen. De club heeft al drie punten in moeten leveren dit seizoen en moet maandag een bankgarantie van 900.000 euro af kunnen geven. Lukt dat niet, dan dreigt een nieuwe puntenaftrek en zelfs het kwijtraken van de licentie.

Update: Wouter Vandenhaute heeft tegenover Het Nieuwsblad een reactie gegeven op de berichten in de media. Vandenhaute bevestigt de interesse in Roda JC, maar wil geen overhaaste beslissing nemen. "Ik laat me door die deadline niet onder druk zetten. Er is een verkennend gesprek geweest maar op dit moment is de overname nog niet concreet. Ik heb ook nog Let's Play, mijn makelaarsbureau. Maar Roda JC is wel een leuke club", aldus Vandenhaute.