Denayer wint nog eens en stijgt met Lyon vijf plaatsen in de Ligue 1

Denayer wint nog eens en stijgt met Lyon vijf plaatsen in de Ligue 1

Gepubliceerd: zaterdag 26 oktober 2019 om 22:12za 26-10-2019 om 22:12

Olympique Lyon heeft zaterdagavond een einde gemaakt aan een zeer bedenkelijke serie. L'OL won zijn eerste twee wedstrijden met 3-0 en 6-0 en moest vervolgens ruim twee maanden wachten op haar volgende Ligue 1-zege. Bij Lyon stond Jason Denayer in de basis.

De druk stond erop bij de ploeg van Rudi Garcia, die deze maand het stokje overnam van de ontslagen Sylvinho. Na de 0-0 tegen Dijon was Olympique Lyon afgezakt naar de zeventiende plek in de competitie, in de wetenschap dat nummer 16 FC Metz naar het Parc Olympique Lyonnais kwam.

Memphis Depay kreeg de aanvoerdersband toebedeeld en beschaamde het vertrouwen van zijn nieuwe trainer allerminst. Na een klein half uur begon hij aan een solo over de as van het veld en brak hij de wedstrijd open met een diagonale schuiver: 1-0. Niet lang daarna ging de Oranje-international gemakkelijk naar de grond na een ogenschijnlijk onschuldig duel met Manuel Cabit. De bal ging desondanks op de stip en Moussa Dembélé kende geen genade: 2-0.

De thuisploeg behield de controle, gaf de comfortabele marge niet meer uit handen in de resterende zestig minuten en springt naar een voorlopige twaalfde plek op de ranglijst. Het degradatiespook is echter nog niet uit verdreven uit Lyon: de verschillen in de middenmoot van de Ligue 1 zijn zo klein dat het gat met nummer 18 Olympique Nîmes slechts twee punten is.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws