'Na Meunier dreigt nog een Rode Duivel af te haken voor EK-voorrondewedstrijden'

'Na Meunier dreigt nog een Rode Duivel af te haken voor EK-voorrondewedstrijden'

24-10-2019 14:30 Laatste update: 27-10-2019 11:50
2

Thomas Meunier zal ondanks de 0-5 zege op Club Brugge en een fijn weerzien met de fans een zeer wrang gevoel overhouden aan zijn terugkeer in Jan Breydel. De rechtsback van Paris Saint-Germain en de Rode Duivels liep namelijk een blessure op en de diagnose is slechter dan verwacht.

De Franse krant Le Parisien meldt dat de eerste onderzoeken hebben uitgewezen dat Meunier een serieuze scheur in zijn linkerhamstring heeft opgelopen. Meunier zal donderdag naar verluidt nog verdere onderzoeken moeten ondergaan, maar volgens de bron ziet het er slecht voor onze landgenoot uit. Er wordt geschat dat Meunier minstens een maand uit de roulatie is.

In het gunstige geval is Meunier hersteld voor de competitiematch tegen Lille OSC (23 november). Er kan al wel met zekerheid worden gezegd dat Meunier de komende interlandperiode van de Rode Duivels mist. Dat betekent dat Meunier er niet bij is voor het cruciale groepsduel met Rusland (16 november), de concurrent voor groepswinst.

Het slechte nieuws betekent een fikse dreun voor Meunier. Onze landgenoot kreeg de laatste weken juist meer speeltijd, na een voor hem moeilijke start van het seizoen.

Update: De tests die Meunier heeft ondergaan na zijn terugkeer naar Parijs, hebben het slechte nieuws bevestigd. Het Laatste Nieuws meldt dat de rechtsachter zeker een maand geen wedstrijden zal kunnen betwisten. Daardoor mist Meunier dus onder meer de topaffiche tussen Real Madrid en PSG, alsook de twee kwalificatieduels van de Rode Duivels tegen Rusland en Cyprus.

Update: In navolging van Thomas Meunier dreigt ook Dedryck Boyata de interlands met Rusland en Cyprus aan zich voorbij te moeten laten gaan. De verdediger van het Duitse Hertha BSC liep tegen Hoffenheim (2-3 verlies) aan het uur een liesblessure op. Een MRI-scan moet de ernst uitwijzen, maar volgens Het Laatste Nieuws wordt er rekening gehouden met een absentie van meerdere weken. De 28-jarige Boyata heeft 16 caps achter zijn naam staan.