OHL hijst zich opnieuw naast Westerlo, Lommel is nieuwe rode lantaarn

OHL hijst zich opnieuw naast Westerlo, Lommel is nieuwe rode lantaarn

Gepubliceerd: zondag 20 oktober 2019 om 17:45zo 20-10-2019 om 17:45

Peter Maes heeft zijn comeback als T1 niet kunnen vieren met punten. In eigen huis werd hij geklopt door Oud-Heverlee Leuven: het werd 0-2.

OHL begon degelijk aan de partij, want na amper één minuut moest Svedkauskas al een poging van Maertens onschadelijk maken. Ook Van Hyfte en Mbombo waren in het eerste kwartier gevaarlijk, maar kwamen niet tot een doelpunt.

Lommel stak pas na twintig minuten de neus aan het venster met schuchtere pogingen van Khammas en Cerigioni. Even later moest Henkinet zijn eerste redding doen op een poging van Sanyang. Bij de rust stond het nog 0-0.

Van Hyfte maakt het verschil
Ook na de rust was er aan beide kanten doelgevaar. Henkens, Naudts en Siekman waren al snel gevaarlijk voor de thuisploeg, maar misten alledrie het kader. 

Met nog een kwartier te gaan kreeg middenvelder Van Hyfte een bevlieging. Met een heerlijk vluchtschot kon hij de ban toch breken. Lommel kwam niet meer tot een echt slotoffensief en moest een zure thuisnederlaag incasseren. Henry maakte in de absolute slotfase zelfs nog 0-2.

Lommel is nu allerlaatste, want SV Roeselare pakte zaterdag een zege tegen Union. OHL staat samen met Westerlo aan de leiding. Allebei hebben ze 22 op 33. Virton, dat zaterdag verloor van Beerschot, volgt op één punt.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws