KV Mechelen zet achterstand nog om en springt over Antwerp in klassement

KV Mechelen zet achterstand nog om en springt over Antwerp in klassement

Gepubliceerd: zondag 20 oktober 2019 om 16:22zo 20-10-2019 om 16:22

Laatste update: zondag 20 oktober 2019 om 16:46zo 20-10-2019 om 16:46

KV Mechelen heeft haasje over gedaan met Antwerp. In eigen huis kwam het op achterstand tegen Antwerp, maar wist het uiteindelijk nog te winnen. Het werd 3-1 voor Malinwa.

Een spetterend begin, met twee ploegen die vol voor de winst gingen. KV Mechelen kreeg heel wat kansen, Antwerp van hetzelfde. Een wedstrijdbegin om van te smullen! Opvallend, Antwerp leek Mbokani niet nodig te hebben, de Congolees was het eerste deel van de wedstrijd niet te zien. Dat de spits klinisch kan zijn, bewees hij echter. Na één van zijn eerste balcontacten stond het 0-1 voor The Great Old.

KV Mechelen stond op achterstand, maar slecht voetballen deed het niet. Het bleef dan ook hopen op dat doelpunt en kroop zeker niet naar achteren. Datzelfde kan niet gezegd worden van Antwerp, dat tevreden leek te zijn met dat ene doelpunt.

Het aanvallende spel van KV Mechelen werd uiteindelijk ook beloond. Antwerp viel in slaap, de thuisploeg profiteerde met de gelijkmaker van Peyre. Daar bleef het niet bij, een tweede hoekschop korte erna voor nog een goal. Ervaren rot Igor De Camargo maakte er 2-1 van. Antwerp zakte als een pudding in elkaar.

Spanning in tweede helft
Een uitverkocht stadion zag ook in de tweede helft een bijzonder scherp KV Mechelen, dat kansen creëerde om er zelfs 3-1 van te maken. Die kansen zorgden niet voor een doelpunt, KV Mechelen trapte op de adem. Het sein voor Antwerp om weer vol voor die gelijkmaker te gaan.

Verdedigen. Overleven. Counteren. Dat was waar Malinwa uiteindelijk nog aan dacht tijdens de partij. Bij Antwerp was er iets te weinig vernuft om nog aan de gelijkmaker te komen. In de counter wist KV Mechelen via Vanlerberghe dan toch de verlossende 3-1 te scoren. Einde wedstrijd.

Door de winst springt KV Mechelen weer in de top zes. Het staat na tien speeldagen op een vierde plek en telt twintig punten. Antwerp heeft negen wedstrijden gespeeld en staat vijfde met zeventien punten.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws