Vlap blijft mikken op 15 goals voor Anderlecht: Het is voor mij best wennen

Vlap blijft mikken op 15 goals voor Anderlecht: "Het is voor mij best wennen"

Gepubliceerd: zaterdag 19 oktober 2019 om 10:49za 19-10-2019 om 10:49

Laatste update: zaterdag 19 oktober 2019 om 10:55za 19-10-2019 om 10:55

Michel Vlap kon zijn transfersom van acht miljoen euro nog niet waarmaken. De dure aankoop van Anderlecht mikt nog altijd op vijftien doelpunten. De 22-jarige Nederlander vindt het logisch dat hij zijn draai nog niet helemaal heeft gevonden.

"Vergeet niet dat ik nog maar één volwaardig seizoen kende in de Eredivisie. Het is voor mij best wennen aan enkele zaken, want dezelfde bagage als Chadli of Nasri heb ik niet. Zo krijg je in Nederland als offensieve speler minstens twee scoringskansen per wedstrijd", vertelt Vlap in een interview met Het Nieuwsblad.

"In België krijgt een heel team soms maar twee echte kansen op negentig minuten. Daarbij komt dat de mensen door die transfersom van acht miljoen euro ook erg veel van mij verwachten. Logisch, maar zelf vind ik die prijs soms nog ongelofelijk."

Vlap scoorde vorig jaar maar liefst zestien keer bij sc Heerenveen. Bij Anderlecht staat de teller pas op twee, terwijl hij al twee maanden droog staat. "Het viel me op hoe beheerst ik daar was aan de bal (duel met Oostende in juli, red.). Alleen vielen de resultaten tegen en nadien begon ik te forceren. Ik wou overal op het veld zijn, met als resultaat dat ik scherpte miste voor doel."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat Vlap de 15 goals halen?

(271 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws