Referee ­Department schorst ref Lardot: 'Niet om beslissing, maar om uitleg'

Referee ­Department schorst ref Lardot: 'Niet om beslissing, maar om uitleg'

Gepubliceerd: zaterdag 19 oktober 2019 om 07:00za 19-10-2019 om 07:00

Jonathan Lardot fluit dit weekend geen wedstrijd in de Jupiler Pro League. Ook op de volgende speeldag komt de scheidsrechter niet in actie. Het Referee ­Department houdt hem bewust aan de kant na zijn uitspraken na Club Brugge – KAA Gent.

Op de vorige speeldag – vlak voor de interlandbreak – mocht Lardot de topper fluiten. De scheidsrechter floot niet de perfecte wedstrijd. Toch wordt hij niet geschorst vanwege zijn optreden tijdens de match, maar wel na de match. Lardot gaf immers uitleg bij zijn beslissingen en dat zint het Referee Department niet.

Na de match sprak Lardot zonder toestemming van het Referee Department over de strafschopfase met in de hoofdrol Brandon Mechele en Roman Yaremchuk. Dat wordt hem kwalijk genomen. De bond wil dat refs neutraal en onafhankelijk zijn, maar eigenlijk ook dat ze hun mond houden. "De regels zijn duidelijk. Hij heeft die overtreden. Dat beseft ­Jonathan ook", laat het Referee Department weten aan Het Laatste Nieuws.

Nicolas Laforge, die tijdens Club Brugge – KAA Gent en Sporting Charleroi – RSC Anderlecht, fungeerde als VAR komt dit weekend wel in actie. Laforge laat op speeldag elf het busje achter zich en fluit Standard – KRC Genk.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KAA Gent wil de absolute jackpot en vraagt meer dan 30 miljoen euro voor Jonathan David! Is hij dat bedrag waard? #KAAGent #AAGent #Gent #David #JPL #Transfernieuws

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Mag een scheidsrechter na de match praten met de pers?

(804 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws