Talenten Genk en Standard maken indruk: Zie hen mooie carrière maken

Talenten Genk en Standard maken indruk: "Zie hen mooie carrière maken"

Gepubliceerd: vrijdag 18 oktober 2019 om 14:30vr 18-10-2019 om 14:30

Laatste update: vrijdag 18 oktober 2019 om 14:47vr 18-10-2019 om 14:47

De laatste jaren kon België heel wat goede doelmannen opleiden. Denk maar aan Thibaut Courtois en Simon Mignolet, maar ook doelmannen als Koen Casteels en Matz Sels. Daar kunnen in de toekomst nog twee namen aan toegevoegd worden.

Bij KRC Genk en Standard staan er momenteel ook twee jonge Belgen onder de lat. Dat zij hun kans kregen, kwam echter door omstandigheden. "Bodart heeft geprofiteerd van de onzekerheid rond Milinkovic-Savic om als titularis aan het seizoen te beginnen", zegt Philippe Vande Walle.

"Terwijl Gaëtan Coucke zijn basisplaats te danken heeft aan de zware blessure van Vukovic. De één zijn dood is de ander zijn brood, zoals men dan zegt", klinkt het in La Dernière Heure.

Mooie carrière
De ex-doelman ziet wel heel wat talent bij beide spelers. "Zonder goed voetenwerk is het tegenwoordig onmogelijk om als doelman nog carrière te maken. En dat hebben Arnaud en Gaëtan allebeide."

"Daarom zie ik hen met hun kwaliteiten een mooie carrière maken. In eerste instanstie op Belgisch niveau, vooraleer verder te kijken. Ik zou hen aanraden eerst twee of drie jaar in België te blijven vooraleer aan het buitenland te denken", geeft hij aan.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Zullen Coucke en Bodart het schoppen tot het buitenland?

(214 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws