Anderlecht kijkt ex-jeugdproduct in de ogen: Dat hebben ze mij verweten

Anderlecht kijkt ex-jeugdproduct in de ogen: "Dat hebben ze mij verweten"

Gepubliceerd: vrijdag 18 oktober 2019 om 10:00vr 18-10-2019 om 10:00

Anderlecht ontvangt zondag in eigen huis STVV. Waarschijnlijk speelt ook Alexandre De Bruyn dan mee. Die zat ooit in de A-kern van Anderlecht, maar moest een stap terugzetten.

De Bruyn maakte indruk bij de beloften van Anderlecht en kreeg zijn kans bij de hoofdmacht. "Ik zie ons nog zitten in het bureau van John van den Brom: Youri Tielemans en ik. Wij waren de jonkies die mochten doorschuiven naar de A-kern. Een droom. Ik voetbalde al sinds mijn achtste bij Anderlecht. Steeds in een topteam, met ook Jordan Lukaku, Adnan Januzaj, Junior Malanda… Lille en Villarreal trokken aan mijn mouw, maar ik wilde niet weg", geeft hij aan bij Het Belang Van Limburg.

De Bruyn viel echter snel uit met een zware blessure. Na een jaar revalidatie sloot hij aan bij de beloften, waar ook Anthony Vanden Borre op dat moment zat. "Anthony en ik konden het uitstekend met elkaar vinden. We zaten altijd te lachen in de kleedkamer. Anderlecht heeft me die vriendschap achteraf verweten, maar dat was onzin. Op het veld trainden Vanden Borre en ik altijd serieus. Oké, bij de jeugd was ik een rebel. Ik schreeuwde al eens tegen een coach of kine, maar bij de U21 leden mijn prestaties niet onder mijn band met Vanden Borre. Zeker niet."

In 2015 kreeg hij geen nieuw contract meer bij Anderlecht. Via Lommel kwam hij uiteindelijk bij STVV terecht. "Ik hoop dat ik scoor in het Astridpark. Niet om revanche te nemen, maar om te tonen dat ik nog besta. Bij Sint-Truiden ben ik volwassen geworden. Ik werk harder dan ooit. Wist je dat ik tegen Standard 13,8 kilometer liep? Niemand in België liep dit seizoen meer in één wedstrijd. Het is een record. Soms heb je wat tijd nodig om door te breken."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws