Opvallend: Spits Club Brugge eindigde op vierde plek voor Europese Gouden Schoen

Opvallend: Spits Club Brugge eindigde op vierde plek voor Europese Gouden Schoen

17-10-2019 15:44
10

Lionel Messi kreeg woensdag zijn zesde Gouden Schoen overhandigd. De Argentijn was voor de zesde keer in zijn carrière topschutter in Europa. In het lijstje van de topschutters ook één opvallende naam: Mbaye Diagne.

Met zijn 36 doelpunten vorig seizoen eindigde Messi op een verdiende eerste plek. Hij werd net gevolgd door Kylian Mbappe, die 33 keer wist te scoren voor PSG. Met een vrij grote achterstand eindigt Fabio Quagliarella op een derde plek. De Italiaanse spits kon 26 keer scoren voor Sampdoria.

Diagne
Op de vierde plek krijgen we een opvallende naam te zien. Zo eindigde de Senegalees Mbaye Diagne, nu spits bij Club Brugge, op die mooie positie. De aanvaller was goed voor dertig doelpunten in Turkije vorig seizoen. Dat leverde hem in totaal 45 punten op.

Bij de telling voor de Europese Gouden Schoen worden doelpunten van spelers in topcompetities verdubbeld. Zo scoorde Messi in totaal 72 punten (36 doelpunten x2). In kleinere competities, zoals Turkije, worden de doelpunten vermenigvuldigd met 1,5. Diagne eindigt daardoor op 45 punten, maar laat absolute toppers zoals Robert Lewandowski en Mohamed Salah achter zich.

Ook dit seizoen bewijst Diagne de weg naar doel makkelijk te vinden. De spits is verre van een onbetwistbare basisspeler bij Club Brugge, maar wist wel al drie keer te scoren in amper vijf wedstrijden voor Blauw-Zwart.

De top 10
Lionel Messi (Barcelona, 72 punten)
Kylian Mbappe (PSG, 66 punten)
Fabio Quagliarella (Sampdoria, 52 punten)
Mbaye Diagne (Kasimpasa/Galatasaray, 45 punten)
Roberto Lewandowski (Bayern, 44 punten)
Duvan Zapata (Atalanta, 44 punten)
Mohamed Salah (Liverpool, 44 punten)
Sadio Mané (Lieverpool, 44 punten)
Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal, 44 punten)
Krysztof Piatek (Genoa/Milan, 42 punten)

No Poll