Tien spelers samen goed voor 387 miljoen euro en ... 0 interlands

Tien spelers samen goed voor 387 miljoen euro en ... 0 interlands

17-10-2019 14:30
4

De interlandperiode is achter de rug en de internationals keren weer terug naar hun clubs. De status van international is echter niet voor iedereen weggelegd en er zijn voldoende waardevolle spelers die niet aan de bak komen bij hun vaderland. VoetbalPrimeur.be zet de tien meest waardevolle spelers zonder interland op een rijtje. De waardes zijn gebaseerd op Transfermarkt.

Alex Grimaldo (32 miljoen euro)
Alex Grimaldo is een van de meest gewilde linksbacks van Europa, maar komt bij Spanje nog niet aan de bak. Hij doorliep verschillende Spaanse jeugdelftallen, maar tot een debuut in het eerste kwam het nog niet voor de 23-jarige back. Hij moet spelers als Jordi Alba, Juan Bernat en Sergio Reguilón voor zich dulden.

Abdou Diallo (35 miljoen euro)
Abdou Diallo is de eerste Fransman in deze lijst. Hij doorliep de meeste Franse jeugdelftallen, maar kwam nog niet in actie voor het eerste team van Les Blues. Afgelopen zomer verhuisde Diallo van Borussia Dortmund naar PSG voor 31 miljoen euro. Een succesvolle move bleek het vooralsnog niet. Diallo speelde slechts één wedstrijd voor de Parijzenaren.

Issa Dio (35 miljoen euro)
Een beetje hetzelfde verhaal als zijn voorganger in deze lijst. Issa Diop is een Franse centrumverdediger die menig jeugdelftal van Frankrijk doorlopen heeft. Hij komt uit voor West Ham United waar hij een vaste waarde in het team is. Tot een oproep voor zijn nationale team kwam het nog niet.

Joelinton (35 miljoen euro) 
Newcastle United nam Joelinton in de zomer van 2019 over van Hoffenheim voor het forse bedrag van veertig miljoen euro. De 23-jarige aanvaller speelde tot nu toe acht wedstrijden in de Premier League waarin hij een keer scoorde. Toch moet Joelinton nog altijd wachten op zijn debuut voor De Goddelijke Kanaries.

Ryan Sessegnon (35 miljoen euro) 
Ryan Sessegnon wordt met zijn negentien jaar gezien als een van de grotere talenten op de Engelse velden. De speler van Tottenham Hotspur kan de hele linkerflank bestrijken, maar Gareth Southgate heeft nog geen heil gezien in de multifunctionele linkspoot.

Dayot Upamecano (40 miljoen euro) 
De volgende Fransman in de lijst, en opnieuw hebben we te maken met een centrale verdediger. Upamecano is pas twintig jaar en wordt gezien als een van de grotere talenten op zijn positie. Bij het Franse elftal is er alleen nog geen behoefte aan de kwaliteiten van de sterke RB Leipzig-verdediger.

Rodrygo (40 miljoen euro) 
Het nieuwe supertalent van Real Madrid kwam afgelopen zomer voor 45 miljoen euro over van Santos. De vleugelflitser was de eerste periode van het seizoen geblesseerd aan zijn hamstring, maar maakte recent zijn debuut voor De Koninklijke. Hij luisterde zijn debuut meteen op met een doelpunt en het lijkt een kwestie van tijd tot hij debuteert voor Brazilië.

Sébastien Haller (45 miljoen euro) 
Opnieuw een Fransman, maar dit keer betreft het een voorhoedespeler. West Ham United maakte afgelopen zomer veertig miljoen euro over aan Eintracht Frankfurt voor de ex-spits van FC Utrecht. Ondanks het gigantische bedrag dat betaald werd én zijn goede vorm, is Haller geen international voor Les Blues.

Ibrahima Konaté (45 miljoen euro) 
Ibrahima Konaté zit eigenlijk in hetzelfde schuitje als Upamecano. Hij is een centrale verdediger uit Frankrijk die ook speelt voor Red Bull Leipzig. Ook Konaté is twintig jaar jong en verwacht wordt dat zijn tijd in het Franse elftal wel komt. Wellicht vormt hij over enkele jaren wel het centrale duo samen met Upamecano.

Houssem Aouar (45 miljoen euro) 
De laatste speler in deze lijst. Je raad het al: een Fransman. Frankrijk loopt over van het talent en dat blijkt wel als je ziet welke spelers zij allemaal (nog) niet nodig hebben in het eerste elftal. Aouar behoort tot een van de grotere talenten ter wereld en met zijn 21 jaar heeft de middenvelder van Olympique Lyon nog een hele toekomst voor zich. Ook bij hem lijkt het dus een kwestie van tijd tot hij opgeroepen wordt voor het Franse elftal.