Danjuma (ex-Club Brugge) doet boekje open: 'In België voelde je het racisme'

Danjuma (ex-Club Brugge) doet boekje open: 'In België voelde je het racisme'

17-10-2019 12:00
16

Arnaut Danjuma Groeneveld is in België, als speler van Club Brugge, het mikpunt geweest van racisme. Dat vertelt de Bournemouth-aanwinst aan de Bournemouth Echo.

Engeland is in de ban van de gebeurtenissen tijdens het EK-kwalificatieduel tussen Bulgarije - Engeland, dat werd ontsierd door oerwoudgeluiden en het herhaaldelijk uitbrengen van de Hitler-groet door Bulgaarse fans. "Iedereen weet dat racisme niet goed is en dat er wat aan gedaan moet worden", reageert Danjuma.

Gevraagd naar zijn ervaringen met racisme, antwoordt de tweevoudig Oranje-international: "Om eerlijk te zijn: ik heb zelf nooit een slechte ervaring gehad in Engeland en Nederland, maar in België wel. Het gebeurde bij mij en mijn vrienden. In België waren er een paar momenten waarop je het racisme kon voelen."

Danjuma maakt zich zorgen. "Tegenwoordig gaat het niet de goede kant op, maar het is tegelijkertijd gewoon de realiteit. Ik denk niet dat je je er de hele tijd druk om moet maken. Maar als het een bepaalde grens overschrijdt, kun je dat natuurlijk niet accepteren."