Batshuayi meest getalenteerd, maar qua beroepsernst niet aan enkels van Lukaku

"Batshuayi meest getalenteerd, maar qua beroepsernst niet aan enkels van Lukaku"

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2019 om 17:02ma 14-10-2019 om 17:02

Michy Batshuayi bracht de Rode Duivels zondag 0-1 voor in Kazachstan (eindstand: 0-2), maar daarmee is dan ook alles gezegd. Al het positieve althans ... De aanvaller viel vooral op vanwege zijn bij momenten arrogante houding. Eddy Demarez geeft hem een veeg uit de pan.

"Hij was weer de nonchalance zelf", opent Demarez zijn analyse van Batshuayi bij Sporza. "De aanvaller kaatste slecht, hij liep al te vaak buitenspel, zette zijn vooracties te laat in en hij leed ook vaak balverlies. Eén ding houdt Batshuayi overeind: hij pikt altijd zijn doelpuntje mee. Daardoor krijgt hij krediet, al zag ik dat de bondscoach zich dit keer ook openlijk ergerde. Hij is tenslotte al 26 en op die leeftijd kan je niet meer spreken van een leerproces of jeugdzondes...", is Demarez streng. 

"Jammer, want intrinsiek is Batshuayi misschien wel onze meest getalenteerde aanvaller", vergelijkt de journalist Batshuayi met zijn collega-aanvallers. "Maar op het vlak van beroepsernst komt hij nog niet aan de enkels van Lukaku. Mocht hij nog maar de helft van het karakter van Lukaku hebben, zou hij ook bij Chelsea niet in de situatie zitten waarin hij nu al zo lang is verzeild geraakt", klinkt het besluit.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Zou jij Batshuayi op dit moment meenemen naar het EK?

(422 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws