Wat de ploeg uitstraalt qua mentaliteit, daar betaalt Vreven nu de rekening voor

"Wat de ploeg uitstraalt qua mentaliteit, daar betaalt Vreven nu de rekening voor"

Gepubliceerd: woensdag 9 oktober 2019 om 15:53wo 09-10-2019 om 15:53

Na een teleurstellende start van de competitie heeft het bestuur van K. Beerschot V.A. besloten om afscheid te nemen van trainer Stijn Vreven. In zijn plaats komt clubboegbeeld Hernan Losada aan het roer. Vreven kon de hoge verwachtingen niet waar maken.

Beerschot dook het nieuwe seizoen in met slechts één ambitie: promotie. Na een magere elf punten uit negen speeldagen is de eerste periodetitel echter al een utopie geworden. Die periodetitel geeft recht op een ticketje voor de finalewedstrijden, waarin beslist wordt over promotie. Vorig seizoen ging Beerschot daarin ten onder tegen KV Mechelen. Vreven zat toen op de bank.

Nu moet Losada Beerschot dus naar die finale loodsen. "Of ik verrast ben? Toch een beetje door het moment", geeft ex-Beerschot-speler Mo Messoudi bij Sporza zijn kijk op het ontslag van Vreven. Ik had misschien verwacht dat het na het kansloze verlies tegen Virton (3-0) zou gebeuren, maar ze hebben het vertrouwen getoond in de trainer. Dan is het nu ietwat verrassend dat ze na de 1-1 tegen Union beslissen om Vreven toch te ontslaan." 

Het Antwerpse bestuur was er dus niet meer van overtuigd dat Vreven Beerschot naar Eerste Klasse A kon loodsen. "Ja, en dat was vorig seizoen niet zo", aldus Messoudi. "Na vijf speeldagen stond Beerschot niet perfect geklasseerd en kreeg Vreven de ploeg na een paar ingrepen opnieuw op de rails. Toen wonnen ze de tweede periode. Maar wat de ploeg momenteel uitstraalt qua mentaliteit en inzet, is de laatste weken het verwijt. Misschien dat hij daarvoor nu de rekening betaalt."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws