Van der Elst looft Praet: Belangrijk dat hij kansen krijgt bij de Rode Duivels

Van der Elst looft Praet: "Belangrijk dat hij kansen krijgt bij de Rode Duivels"

Gepubliceerd: woensdag 9 oktober 2019 om 11:35wo 09-10-2019 om 11:35

Dennis Praet kan terugkijken op een geslaagde septembermaand. Onze landgenoot speelde vaak bij zijn club en komt nu in aanmerking voor een basisplaats bij de Rode Duivels. Franky Van der Elst schat zijn kansen in tegenover Het Belang Van Limburg.

Praet liet zich onlangs ontvallen dat de acht positie zijn beste plek is. Van der Elst gaat daarmee akkoord. "Hij is een goeie voetballer. Balvast, kan wegdraaien, hij heeft een goeie korte en lange pass en een goed zicht op het spel. Allemaal kwaliteiten die goed van pas komen op die positie", aldus de voormalige Rode Duivel.

Nu dat Kevin De Bruyne in de lappenmand ligt, mag Praet stilletjes hopen op een basisplaats in de komende interlands. Toch zijn er geen garanties voor Praet. "Hij is niet de enige die op die positie kan spelen. Youri Tielemans kan het bijvoorbeeld ook. Ook Hans Vanaken kan uit de voeten op die positie", maakt Van der Elst duidelijk dat de concurrentie zwaar is.

Toch vindt hij dat Praet kansen moet krijgen met het oog op de toekomst. "Voor de toekomst is dat belangrijk. En niet enkel in kleine wedstrijden, enkel in moeilijke wedstrijden kunnen we uitmaken of Praet meer verdient dan enkel deel uit te maken van de brede selectie", besluit Van der Elst.  

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moet Praet zijn kans in de basis krijgen?

(69 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws