Vercauteren over ambitie Anderlecht: “Ze zoeken rivalen voor Club Brugge las ik”

Vercauteren over ambitie Anderlecht: “Ze zoeken rivalen voor Club Brugge las ik”

Gepubliceerd: woensdag 9 oktober 2019 om 07:00wo 09-10-2019 om 07:00

Frank Vercauteren is voorgesteld als hoofdtrainer bij RSC Anderlecht. Tegenover Het Laatste Nieuws geeft de oefenmeester de ambities van paars-wit prijs.

“Je moet realistische, maar hoge doelstellingen hebben”, vindt Vercauteren. “Ze zoeken rivalen voor Club, las ik. Antwerp is goed bezig, Standard en Gent ook, Genk speelt Champions League. Dat moet een stimulans zijn. We weten wat te doen. Eerst dit, ik ben er van overtuigd dat de filosofie niet te complex was voor de spelers.”

Vercauteren vraagt wel tijd. “Dat het tijd en flexibiliteit vraagt, is wat anders. Ach, er staat tenminste iets. Ik ben inderdaad realistisch, zoals elke trainer - winnen is cruciaal. Maar ik heb ook Anderlecht-DNA, ik heb hier lang gespeeld (twaalf jaar in het eerste elftal, red.), dat is niet gelukt door voortdurend de bal weg te trappen. Ik wil dus zeker ook de fans verwennen.”

“Ik heb pas ten volle plezier als ook de manier waarop goed is”, gaat Vercauteren verder. “Maar soms moet het nuchter: je moet de tegenstander geen cadeaus geven, toch? Ik wil enkel verliezen door een team dat beter is dan wij. Veel beter. (zwijgt even) Als je er alles aan gedaan hebt, kun je je finaal niks verwijten.”

Poll

Heeft Vercauteren hier gelijk?

(348 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws