Verheyen ziet hoogstandje bij Anderlecht: Deed me denken aan Suarez

Verheyen ziet hoogstandje bij Anderlecht: "Deed me denken aan Suarez"

Gepubliceerd: maandag 7 oktober 2019 om 12:40ma 07-10-2019 om 12:40

Laatste update: maandag 7 oktober 2019 om 12:51ma 07-10-2019 om 12:51

Anderlecht kon afgelopen vrijdag nog eens winnen. Het pakte de scalp van Sporting Charleroi met 1-2. Het winnende doelpunt kwam niet toevallig van Nacer Chadli.

Chadli wordt elke week belangrijker voor Anderlecht. "Een symbool van de wederopstanding van Anderlecht is Nacer Chadli niet. Hij haalde altijd zijn niveau en zakte niet weg de jongste weken. Wel was Chadli de meest efficiënte bij een goed Anderlecht, dat in Charleroi meer tempo aan de bal en meer strijd vertoonde. En efficiëntie was tot nu toe wel het manco van dit Anderlecht", geeft hij aan bij Het Nieuwsblad.

"De meest polyvalente was Chadli ook. Hij speelde op twee posities - linksbuiten en centraal in het middenveld - en was op beide plaatsen balvast. Hij kon op beide plaatsen ook gevaarlijk zijn. Met een voorzet en assist, of een doelkans die hij voor zichzelf creëerde."

Uiteindelijk maakte hij ook het verschil voor Anderlecht. "Het mooie aan zijn doelpunt was de georiënteerde controle waarmee hij zijn tegenstander uitschakelde. Dat deed denken aan hoe Luis Suarez vorige week de winnende goal voor Barcelona maakte tegen Inter. Hij had zelfs twee doelpunten moeten hebben, maar de VAR keurde een geldig doelpunt af."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws