Tau (Club Brugge) naast voetbalheld in Zuid-Afrika ook een student: Twee levens

Tau (Club Brugge) naast voetbalheld in Zuid-Afrika ook een student: "Twee levens"

Gepubliceerd: zondag 6 oktober 2019 om 12:30zo 06-10-2019 om 12:30

Percy Tau is in eigen land een voetbalheld, maar dat is niet de enige 'job' van de Zuid-Afrikaan. De aanvaller leidt een dubbelleven, want hij is naast voetballer ook nog student.

"De meeste voetbalfans weten niet dat ik naar de universiteit ga", zegt Tau in Het Nieuwsblad. "En zelfs op de universiteit weten studenten niet dat ik les volg. Ook veel lesgevers niet. Alleen de coördinatie van de opleiding weet dat ik vanop afstand lessen volgen."

Tau leidt daarmee toch een soort dubbelleven. "Ik heb twee levens en zo wil ik het ook. Mijn twee levens hebben niets met elkaar te maken. Je kan niet altijd een stervoetballer zijn, je moet ook jezelf zijn."

Dat hij student is, maakt ook zijn moeder bijzonder tevreden. "Mijn moeder wil graag dat ik studeer, maar dat wil ik zelf ook. We proberen elkaar te motiveren. Want je kan niemand iets tegen zijn zin laten doen. Mijn moeder heeft altijd gezegd dat onderwijs belangrijk is. Zo heeft ze me ook opgevoed. En in onze cultuur luister je altijd naar je ouders", besluit hij.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws