Grootse Fekir-deal op laatste moment geklapt: 'Opeens kwam zijn zwager langs'

Grootse Fekir-deal op laatste moment geklapt: 'Opeens kwam zijn zwager langs'

Gepubliceerd: zaterdag 5 oktober 2019 om 12:50za 05-10-2019 om 12:50

Nabil Fekir vertrok deze zomer voor circa twintig miljoen euro van Olympique Lyon naar Real Betis, maar had één jaar eerder voor een veelvoud van dat bedrag naar Liverpool kunnen gaan. De transfer was al in kannen in kruiken, maar ketste op het laatste moment af: Fekirs ex-zaakwaarnemer Jean-Pierre Bernès praat zestien maanden na dato over de mislukte transfer.

Alle partijen waren het na maandenlange onderhandelingen eens geworden over de transfervoorwaarden: de spelmaker zou in vijf jaar tijd 45 miljoen euro verdienen. Op de dag dat Fekir zou tekenen, verschenen ineens zijn zwager en een advocaat ten tonele. "Zij zeiden: stoppen, de gesprekken moeten helemaal opnieuw beginnen. Het was absurd, net alsof we in een Disney-film zaten", vertelt Bernès aan Canal+.

De bemoeienissen van het tweetal hadden een slechte invloed op Fekir, stelt zijn voormalige zaakwaarnemer. "Zijn zwager deed opeens alsof hij zijn zaakwaarnemer was en wilde een commissie. Nabil zelf was ook veranderd: hij leek te zweven en nam niet eens meer de moeite om de mensen van Liverpool te groeten. Toen Nabil aankwam voor zijn medische keuring, zag ik hoe zij elkaar aankeken alsof ze water zagen branden. Ik voelde me beschaamd."

Die medische keuring bleek uiteindelijk de 'deal-breaker': Liverpool constateerde knieklachten bij Fekir en blies de transfer af, hoewel de Fransman zijn eerste interview voor Liverpool TV al achter de rug had. "Soms gebeurt het dat een club een transfer doorzet ondanks een blessure. Maar toen Liverpool dat theater rondom Nabil zag..."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws