Racing Genk kan Degryse bekoren: Mazzu heeft nu een basis gelegd

Racing Genk kan Degryse bekoren: "Mazzu heeft nu een basis gelegd"

Gepubliceerd: donderdag 3 oktober 2019 om 12:40do 03-10-2019 om 12:40

'Napoli presenteerde zich nonchalant en leek niet echt op het gaspedaal te duwen. Maar je moet het dan ook nog altijd maar doen als Belgische ploeg tegen de Italiaanse top', oordeelt Marc Degryse in Het Laatste Nieuws over de brilscore tussen Racing Genk en Napoli.

Degryse zag Genk zich sterk herstellen van de 6-2 pandoering in Salzburg. "Genk pakte een mooi punt tegen Napoli. Dat was een beloning voor de manier waarop Mazzu zijn team had laten voetballen. Genk speelde goed, met vooral een uitstekende mentaliteit. Daarmee begint alles. Zeker in de Champions League. Dat klinkt misschien logisch, maar twee weken geleden in Salzburg hebben we daar hoegenaamd niéts van teruggezien."

Genk trok in dat opzicht duidelijk lessen uit hun dramatische start in de Champions League. "De fouten die Genk in Salzburg heeft gemaakt, hebben we niet teruggezien. Ik zag een elftal dat stevig was in de duels. Overtuiging toonde." Joakim Maehle wordt daarbij als exponent aangewezen. "Maehle dreigde even zijn plaats te verliezen aan De Norre, maar zijn antwoord op het veld was het enige juiste", stelde Degryse tevreden vast.

In de ogen van Degryse kunnen Mazzu en Genk zeker voortbouwen op de 0-0. "Mazzu heeft nu een basis gelegd om op door te gaan. Deze lijn moet Genk doortrekken in de competitie, te beginnen met komende zondag tegen Moeskroen. Dit is hun kans om een positieve spiraal te creëren", besluit de analist.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws