Doelman van KRC Genk wordt aangepakt: 'Coucke heeft geprovoceerd'

Doelman van KRC Genk wordt aangepakt: 'Coucke heeft geprovoceerd'

30-09-2019 10:15 Laatste update: 10:58
27

STVV en KRC Genk maakten er zaterdag een derby in mineur van. De match werd uiteindelijk stilgelegd omdat beide supportersclans zich niet konden gedragen. De supportersvereniging van STVV legt een deel van de schuld bij Gaetan Coucke van KRC Genk.

Op het uur werd de wedstrijd een eerste keer stilgelegd omdat de fans van STVV Coucke bekogelden met bierbekers, flesjes en aanstekers. Mike Swysen, voorzitter van het supportersverbond KSTVV, keurt dat af. Hij plaatst wel een kanttekening.

"Dat onze supporters projectielen gooien, keur ik uiteraard af. Maar de provocaties van de Genkse doelman heb ik in twintig jaar niet meegemaakt. Na de 0-2 liep hij met gebalde vuisten onze richting uit. Daarnaast waren er uitdagende 'kom maar op'-gebaren. Spelers op dit niveau moeten beter weten, ze hebben een voorbeeldfunctie", geeft hij aan bij Het Belang Van Limburg.

De fans van KRC Genk waren ook kwaad omdat ze in een 'kooi' moesten plaatsnemen, maar Swysen nuanceert. "Plexiglas is voor mij nog altijd geen kooi. Wij hebben in Genk jaren achter plastic wanden gezeten. Zonder deze constructie had onze stadioneigenaar voor het derde jaar op rij de grasmat mogen vervangen."