Buta maakt zich sterk bij Antwerp: Club Brugge en Standard hebben schrik

Buta maakt zich sterk bij Antwerp: "Club Brugge en Standard hebben schrik"

29-09-2019 07:45

Antwerp heeft heel wat grote namen in de kern, maar in de schaduw is ook Aurelio Buta een goudhaantje. De 22-jarige Portugees is een sneltrein op de rechterkant en heeft hoge ambities met Antwerp.

Buta ziet Antwerp grote stappen vooruit zetten. "Club Brugge, Standard, noem maar op: ze hebben steeds meer schrik van ons, omdat ze de sterkte van onze spelersgroep kennen. Het kan een heel mooi seizoen worden. Al spreken we nog niet van een titel, daar is het te vroeg voor. We moeten gewoon maken dat we Play-Off 1 halen, van daaruit kunnen we verder", vertelt hij bij Gazet Van Antwerpen.

Buta wordt inmiddels zelf ook beschouwd als één van de beste backs in onze competitie. "Leuk om te horen, daar doe ik het voor. (glimlacht) Er zijn er nog wel enkele goeie, natuurlijk. Ik denk vooral aan Maehle van Genk en Mata van Club Brugge. Maar tegenover twee jaar geleden heb ik effectief grote stappen gezet, zeker op defensief vlak."

Heel wat grote clubs wilden Buta dan ook, maar een blessure aan de meniscus gooide roet in het eten. "Ach, maar sowieso was ik niet met een transfer bezig. Dat kan later nog. Ik heb hier nog mooie doelen. Mijn eerste goal heb ik intussen gemaakt, tegen Waasland-Beveren, maar ik wil straks vooral mijn eerste Play-Offs spelen. Ik miste al een volledige Play-Off 1 en het jaar voordien bijna een volledige Play-Off 2. Hout vasthouden, dus."