Of je dan in Bernabeu of tegen Francs Borains speelt, dat merk ik nauwelijks

"Of je dan in Bernabeu of tegen Francs Borains speelt, dat merk ik nauwelijks"

Gepubliceerd: vrijdag 27 september 2019 om 18:46vr 27-09-2019 om 18:46

Club Brugge staat voor een belangrijk tweeluik. Zaterdag moet de vicekampioen op bezoek bij KV Mechelen, terwijl midweeks dan weer de verplaatsing naar Real Madrid wacht in de Champions League. Mats Rits kijkt al eens stiekem vooruit naar die prachtige affiche.

Na twee eerdere campagnes in de Champions League wordt verwacht dat Club Brugge niet zo hard onder de indruk zal zijn van de omstandigheden in Madrid. "Dat denk ik niet", beaamt Rits bij Het Nieuwsblad, die aan zijn tweede CL bezig is. "Ik zit zodanig in een tunnel tijdens een match dat het hele randgebeuren vervaagt. Of je dan in Bernabéu of tegen Francs Borains speelt, dat merk ik nauwelijks."

"Vorig seizoen hebben we onze streng getrokken tegen Dortmund en Atlético Madrid", herinnert Rits zich. Echt ondersteboven was de controleur nu ook niet van dat niveau. "Alleen bij bepaalde spelers. Antoine Griezmann, daarvan voel je meteen op het veld dat het een speciale speler is. Je denkt dat je de bal kan hebben, maar hij is net altijd dat tikje rapper."

"Ik las ook zoiets over iemand die tegen Messi speelde. Hij wist dat Messi naar zijn linker naar binnen zou komen, zijn trainer had het ook nog eens gezegd, en toch is het altijd net niet. Op zulke wereldtoppers kan je je niet altijd voorbereiden. Wat niet wil zeggen dat je bang moet zijn. Je moet er volop voor gaan. Zonder ze dood te schoppen, hé", stelt Rits de Europese sterren gerust.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws