Van Damme over 1B: “Het niveau valt tegen, ook wij kunnen niet mee in 1A”

Van Damme over 1B: “Het niveau valt tegen, ook wij kunnen niet mee in 1A”

25-09-2019 07:27
7

Jelle Van Damme speelt momenteel op het middenveld van Sporting Lokeren. In de beker speelt hij tegen ex-club Antwerp. Van Damme spreekt tegenover Sport/Voetbalmagazine over zijn ervaringen in 1B.

“Ik ben er nog niet uit wat ik van 1B moet denken”, begint Van Damme. “Mijn gevoel is nog altijd dat iedereen van iedereen kan winnen. Het niveau valt tegen, niet een van deze acht kan op dit moment mee in eerste klasse. Wij ook niet, je moet een kat een kat noemen.”

Er moet wat veranderen bij Lokeren. “In januari moet er verandering komen, als we nog iets willen bereiken. Voetbal kruipt ook in de kopjes, de helft van de jongens zijn nu amper te herkennen als het wat minder gaat. Als je dan ook nog eens veel geblesseerden hebt, zit je in de situatie waarin wij zijn geraakt.”

“Wat ik ook onderschatte, was het gebrek aan beleving. Ik niet alleen, voor onze Japanners moet dat ook wennen zijn. Dat zijn dingen die je op voorhand weet, maar er is een verschil tussen het weten en het meemaken: drie uur in de bus zitten naar Virton en er in een klein stadion voetballen”, aldus Van Damme.