Verheyen over Anderlecht-talenten: “Ze komen van nergens”

Verheyen over Anderlecht-talenten: “Ze komen van nergens”

24-09-2019 08:28
32

Anderlecht startte tegen Club Brugge weer met een handvol talenten. Volgens Gert Verheyen is dat niet altijd een goede zet.

Verheyen zag een groot verschil tussen Anderlecht en Club Brugge. "In de onderlinge confrontaties met Club Brugge heeft Anderlecht gisteren het dieptepunt bereikt", begint Verheyen aan Sporza. "Ze hebben wel al verloren tegen de rivaal, maar het verschil in kwaliteit en maturiteit was heel groot."

Sardella (17), Cobbaut (21), Verschaeren  (18), Amuzu (20) en Saelemaekers (20) startten bij Anderlecht. “Kan je meer verwachten van de jonge spelers van Anderlecht? Ik zou eigenlijk zeggen van niet. Het zou pas de logica op zijn kop zijn als Anderlecht - met 4 of 5 jonge gasten in de basis - komt winnen in Jan Breydel. Dat zou veel straffer zijn."

Volgens Verheyen worden de talenten te snel voor de leeuwen geworpen bij paars-wit. "Ik ga niet zeggen dat de jonge spelers niet goed genoeg zijn, maar ze komen van nergens. Ze komen van de beloften zonder enige ervaring, zonder wedstrijden op de teller en dat is een groot probleem."

Toptalenten
Enkel de toptalenten kunnen meteen meedraaien. "Meteen meedraaien in het eerste elftal van Anderlecht is alleen weggelegd voor toptalenten, zoals Yari Verschaeren. Al de rest wordt voor de leeuwen gegooid. Het is oneerlijk om van die jongens te verwachten dat ze top 3 spelen."