Mazzu (KRC Genk) krijgt een pluim: Hij nam zijn verantwoordelijkheid

Mazzu (KRC Genk) krijgt een pluim: "Hij nam zijn verantwoordelijkheid"

Gepubliceerd: maandag 23 september 2019 om 11:15ma 23-09-2019 om 11:15

KRC Genk werkte zich zaterdag voorbij KV Oostende. Het werd 3-1 na een lastige wedstrijd. Jacky Mathijssen vindt dat Felice Mazzu durf heeft getoond door zijn systeem aan te passen naar een 4-4-2.

"Mazzu nam zijn verantwoordelijkheid, hij wisselde van personeel en van speelwijze. Loopt dat mis, dan zuig je alle aandacht naar je toe. Nu win je en mag je die verdienste voor je opeisen. Job done. Goed gedaan", klinkt het in Het Belang Van Limburg.

Toch plaatst Mathijssen een kanttekening. "Los daarvan, ben ik niet overtuigd dat de platte 4-4-2 de juiste formule is. Als de sterkhouders van Oostende in hun dagje waren geweest, had de score anders kunnen zijn. De organisatie klopte niet, er zijn nog te veel Genkies uit vorm. Ze moesten te vaak achter de bal lopen. Wat op eigen veld eigenlijk niet kan."

Gelukkig kon Genk op een sterke keeper rekenen. "Op de precaire momenten stond Coucke er. Knap, als je enkele dagen eerder je bak vol hebt gehad. Hij was daar duidelijk niet van onder de indruk en trok voor hemzelf en voor de ploeg definitief een streep onder Salzburg. Chapeau."

Poll

Moet Onuachu altijd spelen bij Genk?

(427 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws