Verheyen genoot van Club Brugge: ''Beste teamprestatie van dit seizoen

Verheyen genoot van Club Brugge: ''Beste teamprestatie van dit seizoen"

Gepubliceerd: maandag 23 september 2019 om 08:30ma 23-09-2019 om 08:30

Gert Verheyen genoot zondag van het spel van Club Brugge. Dat laat Verheyen optekenen in zijn wekelijkse analyse voor Het Nieuwsblad.

"Club Brugge toonde tegen Anderlecht alles wat het moderne voetbal vraagt. In de eerste plaats is dat intensiteit. Tempo, met en zonder bal, drive en ook duelkracht, diepgang ook. Club toonde een mannelijkheid waarmee het Anderlecht wegblies en liet zo zien wat het verschil nog is", trapt Verheyen af.

Verheyen benadrukt de collectieve prestatie van Blauw-Zwart. "Nergens vertoonde Club Brugge zwakke plekken. Wat Club liet zien, was daarom de beste teamprestatie die ik dit seizoen al zag. Dat heeft ook te maken met de stand: als het 1-1 is, moet je blijven pompen."

Het enige wat natuurlijk ontbrak was het benutten van de kansen, concludeert ook het clubicoon van de Bruggelingen. "Nochtans waren de drie aanvallers - Dennis, Diatta en Tau - prima. Tau was wellicht de beste. Overal zat hij ertussen. Hij heeft een fijn gevoel voor de ruimtes waarin hij de bal wil krijgen en kan dan zo kort en snel doordraaien dat hij altijd dreigend is", besluit Verheyen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws