Sint-Truiden zet goede reeks voort met ruime triomf in Charleroi

Sint-Truiden zet goede reeks voort met ruime triomf in Charleroi

Gepubliceerd: zaterdag 21 september 2019 om 19:56za 21-09-2019 om 19:56

Laatste update: zaterdag 21 september 2019 om 19:58za 21-09-2019 om 19:58

Sint-Truiden lijkt de weg naar boven te hebben ingezet. STVV bleef voor de vierde match op rij ongeslagen en nam zelfs de volle buit mee uit Charleroi: 0-3.

De thuisploeg had nochtans direct een flitsende start kunnen nemen, ware het niet dat Nicholson een vrije kopkans naast het doel van Schmidt knikte. STVV reageerde met een waarschuwing. Een voorzet van Botaka viel op de bovenkant van de lat. Nadat de eerste 25 minuten in evenwicht waren, werd STVV meer en meer teruggedrongen.

Net op het moment dat Charleroi sterker leek te worden, sloegen de gasten toe. Een treffer van Boli werd eerst nog afgekeurd wegens buitenspel, maar de goal van Suzuki. De Japanner schoof de bal na een verre bal van De Bruyn voorbij Penneteau: 0-1. Daarmee werd ook de ruststand bereikt.

Charleroi moést komen en zette de Kanaries zwaar onder druk na de hervatting. Schmidt werd aan het werk gezet door Ilaimaharitra, terwijl Nicholson de lat raak met een kopbal. Opnieuw viel de goal echter aan de andere kant. De VAR stuurde arbiter Frederik Geldhof richting de monitor na een vermeende handsbal van Dessoleil. Na het bestuderen van de beelden kende Geldhof een strafschop toe. Botaka faalde niet vanaf elf meter: 0-2.

Een aangeslagen Charleroi kwam deze mentale tik niet meer te boven. Een remonte zat er helemaal niet meer in toen tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer van invaller Henen ongedaan werd gemaakt door Geldhof. Er was sprake van buitenspel. Charleroi trok in de slotminuten nog met de moed der wanhoop ten aanval. Zonder resultaat. Boli tikte in blessuretijd op aangeven van Acolatse zelfs de 0-3 nog binnen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Genk is in de zoektocht naar een nieuwe spits uitgekomen bij Heracles-aanvaller Cyriel Dessers. Een goede aanwinst voor Genk? #Genk #KRCGenk #Transfernieuws #Heracles #JPL #Dessers

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws