Heynen legt fout vooral bij Genk zelf: 'We hebben ons daar niet op aangepast'

Heynen legt fout vooral bij Genk zelf: 'We hebben ons daar niet op aangepast'

Gepubliceerd: dinsdag 17 september 2019 om 23:18di 17-09-2019 om 23:18

Laatste update: dinsdag 17 september 2019 om 23:50di 17-09-2019 om 23:50

KRC Genk heeft weinig plezier beleefd aan de eerste wedstrijd van zijn Champions League-campagne. De Limburgers werden van de mat geveegd door Red Bull Salzburg: 6-2. Bryan Heynen was uiteraard enorm ontgoocheld na de wedstrijd.

"Ik denk dat hier weinig te zeggen valt. We beginnen gewoon heel erg slap. We komen achter na twee minuten en dan is het een hele wedstrijd achtervolgen", aldus Heynen na de wedstrijd voor de camera van Vier. "Iedere kans die ze kregen was gewoon tegen de netten. Ik heb hier geen woorden voor."

Iedereen kende vooraf de kwaliteiten van Salzburg, maar toch werd Genk zwaar afgeslacht. "We wisten dat zij door het midden enorm sterk waren. Alle doelpunten vallen door het midden, behalve ééntje. We wisten hoe ze speelden, maar we hebben ons er niet op aangepast. De oorzaak ligt gewoon bij onszelf."

"In de tweede helft vallen er geen vijf doelpunten. We spelen gewoon een slechte eerste helft. We beginnen heel plat. Als je na twee minuten op achterstand komt, moet je de hele wedstrijd achtervolgen. Het was gewoon niet goed. Of wij hier een plaats hebben in de Champions League. Ja, maar niet op deze manier."

Genk maakt enorm veel individuele fouten in Oostenrijk. "We kunnen gewoon veel meer, maar het komt er gewoon niet uit. We moeten veel scherpen voetballen, maar dat doen we niet. We mogen niemand iets kwalijk nemen, maar in de Champions League worden fouten gewoon afgestraft. Dat is vandaag gebleken."

De komende wedstrijden zijn tegen kleppers Napoli en Liverpool. "We zullen veel beter voor de dag moeten komen als we iets willen betekenen", besloot Heynen.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een dramatische avond voor KRC Genk, dat met maar liefst 6-2 verliest van RB Salzburg 😰 #KRCGenk #RacingGenk #Genk #RBSalzburg #ChampionsLeague #Mazzu

Een bericht gedeeld door Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws