Terugkeer in mineur voor Mazzu, Genk verliest bij Charleroi

Terugkeer in mineur voor Mazzu, Genk verliest bij Charleroi

Gepubliceerd: vrijdag 13 september 2019 om 22:24vr 13-09-2019 om 22:24

Felice Mazzu keerde vrijdagavond terug naar Sporting Charleroi. Voor de trainer van KRC Genk werd een terugkeer in mineur. De Zebra's versloegen de Limburgers met 2-1.

De fans van Charleroi waren Mazzu niet vergeten en hadden een spandoek voor hun ex-trainer gemaakt. Op het veld kregen Mazzu en zijn jongens geen cadeau. Ook een werkende VAR was te veel gevraagd.

De Limburgers claimden tevergeefs een strafschop na een duel met Paintsil. Aan de andere kant ging de bal wel op de stip. Fall ging neer en volgens Verboomen was er contact met doelman Coucke. Vanaf elf meter opende Morioka de score. Twee minuten later verdubbelde Nicholson al de score.

Na de pauze kwam Genk een pak beter voor de dag. Op het uur kopte Onuachu - de vervanger van de geblesseerde Samatta - de aansluitingstreffer in doel. Opvallend de aanvaller van een dubbele meter knikte raak met een duik. Na de 2-1 bleef Genk aandringen. Charleroi kroop achteruit, maar hield stand.

Derde nederlaag voor Genk
Door de zege klimt Charleroi nu naar de vierde plaats in de stand. De Zebra's tellen nu elf punten. Dat is één punt minder dan leider Standard. Genk staat nu zevende met amper tien punten na zeven wedstrijden. De landskampioen verloor dit seizoen al drie keer. Dinsdag begint Genk aan de Champions League met een verplaatsing naar Salzburg. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws