Gedrag van Belgische fans stelt Vandenbempt teleur na hoongelach over Kompany

Gedrag van Belgische fans stelt Vandenbempt teleur na hoongelach over Kompany

Gepubliceerd: donderdag 12 september 2019 om 15:44do 12-09-2019 om 15:44

Vincent Kompany kende woensdag een geslaagde galawedstrijd bij Man City. De speler-trainer van RSC Anderlecht werd uitgezwaaid door het publiek van Man City. De manier waarop zij dat deden, zorgde voor enige treurnis bij Peter Vandenbempt.

De manier waarop Kompany in Engeland werd (en wordt) behandeld zorgde voor heel wat lof bij Vandenbempt. "Kompany staat in Engeland boven de rivaliteit tussen de clubs. Hij zal wel uitgefloten zijn op Old Trafford en Anfield Road, maar dat was toch anders", klinkt het bij Sporza.

"Het was altijd met een bepaald respect. Kompany was niet de voetballer met een shirt van de andere club en dus per definitie de idioot die je moest haten", aldus Vandenbempt.

Belgische fans
In eigen land is dat volgens hem een ander verhaal. "Helaas is dat in België niet het geval. Toen Kompany als verdediger van Anderlecht enkele weken geleden uitviel in Genk was hoongelach zijn deel. Niet het hele stadion, maar toch een deel ervan lachte of floot. Dat vond ik toch jammer, ook met het oog op wat Kompany voor diezelfde voetballiefhebbers betekend heeft als speler van de nationale ploeg."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws