Standard-revelatie onthult: Ze vonden mij te klein, dat maakte me kwaad

Standard-revelatie onthult: "Ze vonden mij te klein, dat maakte me kwaad"

Gepubliceerd: donderdag 12 september 2019 om 11:15do 12-09-2019 om 11:15

Standard staat aan de leiding in het klassement, en dat heeft het ook aan Arnaud Bodart te danken. De jonge keeper is onverwacht de eerste keuze geworden en wil zijn plaats niet meer afstaan.

Nochtans werd lang getwijfeld aan Bodart. "Ze vonden me te klein en dat maakte me kwaad. Ik heb altijd gezegd dat hun woorden me niet zouden belemmeren - die boosheid heeft me beter gemaakt, vooral mentaal dan", geeft hij aan bij Het Laatste Nieuws.

Door het vertrek van Guillermo Ochoa en de zwakke prestaties van Vanja Milinkovic-Savic is hij plots nummer één. "Ik had slechts één doel tijdens de voorbereiding: er het maximum uithalen. Ik was een paar jaar derde keeper achter Ochoa en Gillet, maar ik heb dat altijd gezien als een kans om te stelen met mijn ogen. Dat jullie zeggen dat ik kalm ben, heb ik onder meer te danken aan hen."

Bodart ziet zijn droom nu uitkomen. "Standard is altijd de club van mijn hart geweest, al van toen ik begon bij de U8. Eerst voor het plezier, later met de droom om prof te worden. Op een bepaalde leeftijd had ik nog één doel: de kans krijgen om met de eerste ploeg van Standard te spelen. Dat vonden we hét van hét toen we als jonge spelers aan de kant van het veld stonden tijdens Europese matchen of wedstrijden in de competitie."

Poll

Is Bodart terecht de nummer 1?

(203 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws