Trotse Kompany: Niemand krijgt elf jaar bij Manchester City cadeau

Trotse Kompany: "Niemand krijgt elf jaar bij Manchester City cadeau"

Gepubliceerd: woensdag 11 september 2019 om 12:45wo 11-09-2019 om 12:45

Laatste update: woensdag 11 september 2019 om 13:12wo 11-09-2019 om 13:12

Vincent Kompany zwaait woensdagavond Manchester City voor de laatste keer uit. Kompany speelde maar liefst elf jaar voor de Citizens en kan dus trots terugkijken op zijn periode in Manchester.

Paul Scholes, Ryan Giggs, Robin van Persie, Thierry Henry en David Silva zijn maar enkele van de grote namen die aanwezig zullen zijn op Kompany's galamatch. De verdediger speelde dan ook samen met én tegen een resem wereldsterren, die komen hem graag nog een laatste keer eren.

"Niemand krijgt elf jaar bij City zomaar cadeau. Dat moet je verdienen. Ik denk dat mijn moeder trots zou zijn geweest dat ik dit heb voor mekaar gekregen, ook omdat ik afgeremd werd door mijn lichaam", citeert Het Laatste Nieuws. Kompany is ook fier dat hij een stempel op de druk heeft kunnen drukken. "Ik weet dat ik hier een rol heb gespeeld in de cultuur en de toekomst van de ploeg. Dat betekent enorm veel voor mij. Uiteindelijk ben ik echt een Mancunian geworden."

In totaal speelde Kompany 360 wedstrijden voor Manchester City, daarin wist hij twintig keer te scoren. Kompany zal zelf wel niet in actie komen op zijn benefietwedstrijd. De speler/coach van Anderlecht sukkelt nog met een blessure. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws