'Memphis kwam een week te laat, hij is iemand met een bepaalde persoonlijkheid'

'Memphis kwam een week te laat, hij is iemand met een bepaalde persoonlijkheid'

05-09-2019 13:27
2

Bruno Genesio lijkt niet rouwig om het feit dat hij niet meer de trainer is van Memphis Depay. De twee hadden een moeizame relatie bij Olympique Lyon, bevestigt de Fransman.

Genesio vertrok aan het seizoen van het seizoen uit Lyon en staat inmiddels aan het roer bij het Chinese Beijing Guoan. "Ik lees sommige dingen van bepaalde spelers die me pijn doen", zegt hij in gesprek met RMC. "Ik reageer er liever niet op, omdat je in de voetballerij bescheiden moet blijven. Dit hoort erbij."

Eén van de Lyon-spelers die Genesio bekritiseerde, was Memphis. Hij liet een maand geleden weten zich 'weer fris te voelen'. "De verandering was noodzakelijk." Genesio reageert: "Zijn uitspraken? Die hebben mij geen pijn gedaan. Het bevestigt alleen maar mijn mening over de voetbalwereld en bepaalde spelers."

"Ik heb dingen gehoord waar ik om heb moeten lachen, voornamelijk op het gebied van respect en discipline. De speler over wie het gaat (Memphis, red.) kwam vorig jaar een week te laat. Dat was zijn eigen keuze, tegen de wil van de voorzitter en mij. Maar ik heb geen enkel probleem meer met Memphis. Ik ken hem. Hij is iemand met een bepaalde persoonlijkheid."