'Mourinho raadde Van Dijk voor Liverpool-transfer af bij Manchester United'

'Mourinho raadde Van Dijk voor Liverpool-transfer af bij Manchester United'

Gepubliceerd: donderdag 5 september 2019 om 12:16do 05-09-2019 om 12:16

José Mourinho heeft Manchester United in 2017 afgeraden om Virgil van Dijk over te nemen van Southampton. Dat meldt The Independent. Van Dijk verkaste naar Liverpool en groeide op Anfield uit tot wereldtopper en Champions League-winnaar.

Manchester United maakte deze zomer van Harry Maguire de duurste verdediger ooit (87 miljoen euro), maar zocht de laatste jaren wanhopig naar een nieuwe stopper. In dat kader viel ook de naam van Van Dijk. Mourinho zag de komst van de toenmalige Southampton-verdediger echter niet zitten.

Volgens The Independent gaf de Portugese manager bij de United-leiding aan vertrouwen te hebben in Eric Bailly en Victor Lindelöf. Het verdedigingsduo maakte echter zelden een overtuigende indruk op Old Trafford, waarna Mourinho alsnog aandrong op de komst van nieuwe verdediger. Van Dijk was toen al gevlogen.

Van Dijk (27) wordt inmiddels gezien als de beste verdediger ter wereld. Afgelopen week werd hij verkozen tot Europees Voetballer van het Jaar. Ook maakt hij kans op de Ballon d'Or. Mourinho is inmiddels al even weg bij Manchester United. In december 2018 werd The Special One op straat gezet vanwege de slechte resultaten.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws