Gerkens keert niet terug naar zijn ex-club: Hij is gewoon onbetaalbaar

Gerkens keert niet terug naar zijn ex-club: "Hij is gewoon onbetaalbaar"

30-08-2019 22:00 Laatste update: 22:32
4

STVV kwam deze zomer bijzonder moeizaam op gang op de transfermarkt. De fans hadden gehoopt op een paar bekende namen, maar die bleven uit. Nochtans geeft CEO Takayuki Tateishi aan dat hij wel degelijk heeft geprobeerd.

“In het begin sprak iedereen over Gerkens, Peeters, Schoofs", vertelt hij in Het Belang Van Limburg. "Weten jullie hoeveel een Belgische speler als Gerkens kost? Voor STVV is hij onbetaalbaar. Voor elke club buiten de G5 trouwens. Voor Rob Schoofs gingen we ver, maar hij verkoos om bij Mechelen te blijven als KV naar eerste klasse mocht. We maakten dus geen kans. Het kwam erop aan om geduldig te zijn en toe te slaan op de juiste momenten."

Peeters ging dan weer naar het bescheiden Cercle Brugge. "Peeters moest een miljoen kosten en was nooit een prioriteit. Ik begrijp dat het moeilijker is voor supporters om zich te vereenzelvigen met spelers uit Argentinië en Vietnam, maar Belgen zijn vaak gewoon te duur."

STVV mag zeker niet met geld beginnen gooien. "Vergeet niet dat er dit jaar weer een put van zes miljoen euro te vullen was. Dat konden we door die transfer van Tomiyasu oplossen. DMM.com investeert elk jaar vier miljoen, maar dat is hun limiet. Volgend seizoen, in het derde jaar dat DMM.com eigenaar is, zullen we hoger mikken. Dan willen we sportief een grote stap voorwaarts zetten."