Waar ligt de toekomst van Batshuayi? 'Tijd om ergens een sleutelelement te worden'

Waar ligt de toekomst van Batshuayi? 'Tijd om ergens een sleutelelement te worden'

27-08-2019 09:33
6

Met nog enkele dagen op de transferklok blijft het akelig stil rond Michy Batshuayi. Onder Frank Lampard speelt de aanvaller geen tweede, maar derde viool bij Chelsea FC. Toch lijken er nauwelijks geïnteresseerde overnemers.

Naast rising star Tammy Abraham, die afgelopen weekend twee maal scoorde tegen Norwich City, staat ook good old Olivier Giroud nog voor Batshuayi in de Chelsea-pikorde. Tegen Norwich haalde de Rode Duivel wel de selectie, maar meer ook niet. Voor een man die al een karrenvracht aan doelpunten maakte in heel wat competities lijkt die situatie onhoudbaar. Toch beweegt er weinig. Hoe komt dat?

Volgens RTBF speelt het imago van 'bad boy' Batshuayi hoegenaamd niet in de kaart. Veel clubs zouden daarom weigerachtig staan tegenover de komst van onze landgenoot. Bovendien is er de complexe situatie bij Chelsea FC. Het kreeg een jaar transferverbod opgelegd. Daarnaast is de periode om inkomende transfers te doen al afgesloten sinds de start van het nieuwe Premier League-seizoen. Als Batshuayi nog zou vertrekken, kan Chelsea dus geen vervanger halen.

Desondanks valt de interesse in Batshuayi 'lauw' te noemen. Ex-club Olympique Marseille, AS Roma en zelfs RSC Anderlecht werden even genoemd, maar echt concreet was dat nooit. 'Tot op heden is Batshuayi er steeds in geslaagd om terug te vechten, maar nu is het tijd om ergens een sleutelelement te worden', raadt RTBF een vertrek aan. Of dat er ook effectief van komt, moeten de volgende dagen uitmaken.