Coach van AZ op zijn hoede voor Antwerp: Hij is ook een heel goeie speler

Coach van AZ op zijn hoede voor Antwerp: "Hij is ook een heel goeie speler"

Gepubliceerd: donderdag 22 augustus 2019 om 14:15do 22-08-2019 om 14:15

AZ speelt donderdag in Enschede tegen Antwerp. Er zullen geen fans van Antwerp in het stadion zitten, maar coach Arne Slot kijkt toch uit. Hij weet waar de sterktes van Antwerp liggen.

"Royal Antwerp FC heeft Viktoria Plzen uitgeschakeld en dat is heel knap, want dat is een ploeg die uit de voorronde van de Champions League kwam", stelt hij bij De Telegraaf. "Het is een ervaren ploeg met veel oudere jongens die hun sporen verdiend hebben in het Europese voetbal. Doelman Sinan Bolat is bekend en dat geldt ook voor hun spits Dieumerci Mbokani, maar ook Lior Refaelov, de aanvallende middenvelder, vind ik een heel goede speler."

Fysiek kan AZ de strijd zeker niet winnen. "Het is een soort vechtmachine. Ze werken met z’n allen kei- en keihard om tegengoals te voorkomen. En ze hebben de nodige Afrikaanse spelers, af en toe zit er ook wel eens zo’n tackletje tussen. Het is een ploeg met individuele kwaliteiten, gecombineerd met hardheid en vechtlust in het verdedigen, dus een lastige tegenstander."

Laszlo Bölöni antwoordde in zijn gekende stijl. "Wij zijn een vechtmachine en AZ is een techniekmachine. Ze spelen heel mooi voetbal. Ik respecteer de artiesten, want in mijn schoonfamilie zitten kunstenaars. Maar ik heb respect voor boeren. Zij zaaien het graan en oogsten het en dat brengt brood op de plank. Ik vind artiesten ook heel aangenaam, maar als ik niet kan zingen als Luciano Pavarotti, houd ik beter mijn mond en kan ik beter trainer zijn."

Poll

Wint Antwerp van AZ?

(296 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws