Balaban (40) geeft tips aan KAA Gent: Daar liggen zeker mogelijkheden

Balaban (40) geeft tips aan KAA Gent: "Daar liggen zeker mogelijkheden"

Gepubliceerd: woensdag 21 augustus 2019 om 15:15wo 21-08-2019 om 15:15

KAA Gent krijgt NK Rijeka als laatste horde voor het aan de Europa League begint. Volgens Bosko Balaban, ex-speler van Club Brugge, mag KAA Gent niet falen. De defensie van Rijeka is volgens Balaban heel kwetsbaar.

"De zwakke plekken van Rijeka liggen eerder achteraan", geeft hij aan bij Het Laatste Nieuws. "Simon Sluga is een doelman met veel talent, maar een maand geleden moesten ze hem naar Luton Town laten gaan. Nu staat Prskalo in doel. Een betrouwbare, ervaren keeper, maar hij was vorig seizoen tweede man achter Sluga."

"De centrale verdedigers van Rijeka zijn niet zo snel, daar liggen zeker mogelijkheden voor AA Gent. De backs zijn ook geen echte backs, maar eerder wingers die achteraan spelen. Ze denken heel offensief, maar ze laten daardoor ook ruimte in hun rug voor de tegenstander."

Enkel onderschatting kan KAA Gent nog nekken. "Gent heeft tot nu toe indruk gemaakt in zijn Europese wedstrijden, met veel goals. Ik schat ze als team hoger in dan Rijeka. Wat mij betreft is Gent absoluut favoriet, maar ze moeten opletten dat ze zich niet mispakken aan het compacte spel van Rijeka."

Poll

Haalt Gent het van Rijeka in de laatste voorronde?

(384 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws