Bayat weer graag gezien in het Belgische voetbal: 'Iedereen werkt weer met mij'

Bayat weer graag gezien in het Belgische voetbal: 'Iedereen werkt weer met mij'

Gepubliceerd: dinsdag 20 augustus 2019 om 16:30di 20-08-2019 om 16:30

Ondanks dat Mogi Bayat een spilfiguur was in 'Operatie Propere Handen' is Mogi Bayat geen 'persona non grata' in het Belgische voetbal. Integendeel, Bayat werd bijvoorbeeld als gast uitgenodigd voor Zulte Waregem - Charleroi en zei dat alle clubs opnieuw met hem samenwerken.

De Ghistelinck Young Business Club Essevee nodigde hem uit als spreker. Voorzitter Björn Adins zag daarvoor geen enkel bezwaar. "Omdat hij relevant is in het Belgische voetbal en spelers bij onze club in portefeuille heeft. Daarmee vellen we geen oordeel over zijn figuur en handelingen", verduidelijkt Adins tegenover Het Laatste Nieuws.

Bayat deed zijn persoonlijke verhalen over verleden en heden. Volgens Adins voelt Bayat zich onterecht behandeld in 'Operatie Propere Handen'. "Omdat hij zonder kans om zich te verdedigen de aantijgingen moest proberen weerleggen. Volgens meneer Bayat is de bewijslast omgedraaid geweest. Hij moest zijn onschuld bewijzen, terwijl anderen zomaar bepaalde zaken konden beweren", klinkt het.

Weer actief
De Iraanse makelaar is overigens in ons voetbal weer volop bezig met het realiseren van transfers. "Bayat zei dat hij bij de voetbalclubs geen vijanden heeft gemaakt. 'Iedereen werkt opnieuw samen met mij.' Hij wil graag opnieuw de draad oppikken binnen het wettelijke kader. Zo benadrukte Bayat dat hij de eerste officieel erkende makelaar in Vlaanderen was", besluit Adins.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws