Fans van Antwerp niet welkom: Ze komen hoe dan ook het stadion niet in

Fans van Antwerp niet welkom: "Ze komen hoe dan ook het stadion niet in"

Gepubliceerd: dinsdag 20 augustus 2019 om 16:10di 20-08-2019 om 16:10

Laatste update: dinsdag 20 augustus 2019 om 16:32di 20-08-2019 om 16:32

Tijdens de Europa League-clash tussen AZ en Royal Antwerp FC van aanstaande donderdag zijn géén uitsupporters welkom. Dat heeft Onno van Veldhuizen, burgemeester van Enschede, dinsdag besloten.

De clash tussen AZ en Antwerp wordt afgewerkt in de thuishaven van FC Twente, omdat het stadion van AZ momenteel onbespeelbaar is en de Alkmaarders daarom moeten uitwijken. TC/Tubantia meldt dat 'duizenden' Antwerp-fans van plan waren om de verplaatsing te maken naar Enschede. Vanwege veiligheidsrisico's is echter besloten dat zij niet welkom zijn.

"Op basis van de informatie die voorafgaand aan dit soort wedstrijden wordt verzameld, moesten we in de driehoek (het overleg tussen de politie, het openbaar ministerie en de burgemeester) tot de conclusie komen dat het handhaven van de openbare orde en veiligheid in de stad en rond het stadion onvoldoende gewaarborgd kan worden", reageert burgemeester Van Veldhuizen.

Geen kans
AZ heeft via de officiële kanalen inmiddels bevestigd dat de wedstrijd in de Grolsch Veste zonder uitsupporters wordt afgewerkt. De harde kern van The Great Old hoeft overigens geen poging te wagen om alsnog het stadion in te geraken. "Ze komen hoe dan ook het stadion niet in", aldus een woordvoerder van de gemeente Enschede.

Poll

Heb jij begrip voor dit besluit?

(741 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws