Kritiek op Anderlecht: Ik word ziek van die vergelijking met Manchester City

Kritiek op Anderlecht: "Ik word ziek van die vergelijking met Manchester City"

Gepubliceerd: dinsdag 20 augustus 2019 om 08:31di 20-08-2019 om 08:31

Laatste update: dinsdag 20 augustus 2019 om 08:31di 20-08-2019 om 08:31

Na een twee op twaalf neemt de druk op Vincent Kompany bij RSC Anderlecht nu al toe. Volgens gewezen Anderlecht-trainer Aad de Mos is de dubbelbaan van Kompany toch niet de meest ideale situatie.

Zo wordt de druk op Anderlecht steeds groter. "Ik kan me voorstellen dat Kompany als speler blokkeert als hij ziet wat er misloopt", vertelt de Mos in Het Nieuwsblad. "Kompany is intelligent en denkt na over dingen. Anderlecht had gewoon moeten verbieden dat hij speler-coach werd."

De Mos vindt het opmerkelijk dat Kompany meteen als speler én trainer naar voor werd geschoven bij Anderlecht. "Een trainer begint beter onderaan de ladder. Zo verzamelde Frank de Boer toch ook eerst vlieguren bij de jeugd van Ajax?", klinkt het.

Man City 2.0.
Kompany wil het spel van Manchester City overbrengen op Anderlecht. "In sommige fases van de wedstrijd bevalt het voetbal me wel, maar ik word ziek van die vergelijking met Manchester City. Er is maar één Guardiola. City heeft De Bruyne en Agüero, Anderlecht heeft Thelin en Vlap. Dat zijn heel gewone jongens", besluit de Mos.

Poll

Is de kritiek op Kompany terecht?

(1143 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws