Zulte Waregem pakt voor de tweede keer op rij winst, Charleroi gaat onderuit

19-08-2019 22:20

Zulte Waregem heeft een tweede competitieoverwinning geboekt. Na de verrassing tegen KRC Genk (0-2) wist het nu ook te winnen van Charleroi: 3-1.

Charleroi en Zulte Waregem zorgden in een saaie eerste helft niet voor reclame voor het Belgische voetbal. Veel rommelige fases, geen kansen en uiteindelijk maar één doelpunt.

Dat doelpunt kwam er na het enige schot tussen de palen. Er werd een lichte fout gemaakt op Cyle Larin, waarna Boucaut naar de stip wees na een ingreep van de VAR. Davy De fauw maakte er 1-0 van. De tweede helft begon dan toch veelbelovend. Saido Berahino maakte zich opnieuw belangrijk voor Essevee, die de tweede van de avond scoorde.

De winst was echter nog niet binnen voor Zulte Waregem. Vanuit het niets scoorde Charleroi dan toch nog. Ryota Morioka wist met een ver afstandsschot Bossut te verrassen: 2-1. Een tweede doelpunt van de bezoekers viel er niet meer te noteren. De ingevallen Oberlin deed het wel nog voor Zulte Waregem, hij zette de 3-1 eindstand op het scorebord.